Hustopece-city.cz: Nafukovací hala, více světel pro ulice. Radní jednali

11.10.2015 21:39

Nafukovací hala, více světel pro ulice. Radní jednali

 

Radní na své 24. schůzi v úterý 6. října 2015 debatovali o multifunkční nafukovací hale, o novém veřejném osvětlení i o nových pravidlech pro udělování startovacích bytů.

Sportovní nafukovací hala má zelenou

V základní škole Komenského je k dispozici žákům pouze malá tělocvična, na hodiny tělesné výchovy si tak například pronajímají i sportovní halu hustopečského gymnázia. Hustě obsazená je i městská sportovní hala v Šafaříkově ulici. Hustopečským sportovcům, těm malým i velkým, by teď mohla pomoci multifunkční nafukovací hala. Stát by měla v zimních měsících na venkovním hřišti u základní školy Komenského.

"Rada města dala nafukovací sportovní hale zelenou. Na zasedání zastupitelstva města 22. října se však bude projednávat změna rozpočtového opatření. Teprve pak bude jasné, zda zastupitelé peníze z rozpočtu uvolní. Nejedná se totiž o malou investici, hala stojí přes dva miliony korun," uvedla starostka města Hustopeče Hana Potměšilová.

Hlučnost dálnice hygienická stanice nezměří

Krajská hygienická stanice oznámila vedení města, že nové měření hlučnosti dálnice D2 zdarma neudělá. Hlučnost se podle ní měřila v nedávné době.

"Zjistíme, kolik měření stojí peněz. Počkáme na plný provoz na dálnici, opravy by měly být hotové asi v listopadu nebo prosinci. A město by si měření zaplatilo. Jsme přesvědčení, že to za to stojí," informovala Potměšilová.

Více světla pro temné ulice

Nového veřejného osvětlení se dočká spojka ulic Brněnská a Šafaříkova. Dosud byla temná. A jeden světelný bod se doplní i v ulici Javorová.

"Nová světla by měla být nainstalována v první polovině listopadu," sdělil místostarosta Hustopečí Bořivoj Švásta.

Bude se prověřovat stav sloupů veřejného osvětlení

V minulých dnech spadl při demontáži dočasné přípojky betonový sloup veřejného osvětlení v Bratislavské ulici.

"Je to podnět pro to prověřit všech sedmatřicet sloupů veřejného osvětlení v ulicích Brněnská a Bratislavská. Prověříme stabilitu desítky let starých stožárů. Pro jistotu. Aby se nestalo nějaké neštěstí," informovala starostka města.

Nová pravidla pro udělování startovacích bytů

Radní se seznámili s návrhem pravidel pro udělování startovacích bytů. Město jich má v ulici Svatopluka Čecha celkem šest.

"Jejich udělování má na starosti sociální odbor. Startovní byty se tak často zaměňovaly s byty sociálními. Startovní byt je určený pro lidi, které město potřebuje. Například pro učitele, lékaře nebo mladé rodiny. Nebo pro ty, kteří staví dům a nemají na přechodnou dobu kde bydlet," vysvětlila Potměšilová.

Bezpečnost v Komenského ulici zajistí měřič rychlosti

Sundat nohu z plynu bude nutit řidiče v Komenského ulici informační tabule s ukazatelem rychlosti. Starý měřič v minulých týdnech dosloužil. Radní rozhodli o koupi nového.

Dopravní hřiště se dokončuje

Radní na své 24. schůzi jednali také o kompletním dokončení dopravního hřiště v Lipové ulici. Čerpat na něj budou peníze z dotací Jihomoravského kraje.

V následujících týdnech se budou na dopravním hřišti instalovat kamery. Nakupují se nová jízdní kola pro výuku dopravní výchovy. Bude se budovat bezbariérový přístup k toaletám.

"Dopravní hřiště a jeho okolí také doplníme o bezpečnostní prvky. Ke vstupu na hřiště, který se svažuje k silnici, postavíme zábrany, aby děti nevjely do vozovky. A na ulici Komenského naproti hřiště vznikne přechod pro chodce. Umístěný bude blízko lampy veřejného osvětlení, aby byl co nejvíce bezpečný," doplnila starostka města Hana Potměšilová.

Více světla pro sportovní halu

V listopadu se bude v městské sportovní hale v Šafaříkově ulici montovat nové osvětlení. Větší komfort zajistí sportovcům LED svítidla. Doplní stávající světla.

-jal- 

Zdroj: https://www.hustopece-city.cz/nafukovaci-hala-vice-svetel-pro-ulice-radni-jednali/