Hustopeče-city.cz: Radní chtějí pozemek u nemocnice i parkování u hřbitova

05.11.2015 10:44

Na své 26. schůzi se sešli hustopečští radní v úterý 3. listopadu 2015. Řešili převod pozemku u hustopečské nemocnice, parkování u hřbitova i opravu chodníku na autobusovém nádraží.

Město chce převzít pozemek u nemocnice v ulici Žižkova

Vedení města začalo podle dřívější dohody s JMK žádat o pozemky u hustopečské nemocnice. Parcela v ulici Žižkova o výměře téměř 800 mje pro nemocnici zbytným majetkem. Dříve sloužila jako zadní vjezd k nemocnici, nyní na něm stojí pouze nevyužívané garáže. Město by pozemek využilo například pro výstavbu sociálního bydlení.

„Nyní musíme poslat žádost na ministerstvo zdravotnictví o zrušení kategorizace pozemku. To znamená, že se parcela musí vyjmout z kategorie „zdravotní“, ve které byla jako součást areálu nemocnice. Až poté jej může ministerstvo financí převést na město. Převod pozemku byl dojednán už při převzetí nemocnice Jihomoravským krajem. Navíc jej město nebude využívat ke komerčním účelům. Převod by tak neměl být problém,“ uvedla starostka města Hustopeče Hana Potměšilová.

Radní teď pověřili členy sociální komise a komise pro práci se seniory a hendikepovanými občany, aby přišli s nápady, jak by se dalo místo využít. Ve hře je azylový dům pro matky s dětmi, sociální bydlení nebo startovací byty. Vybudovat by je vedení města chtělo za peníze z dotací.

Připravuje se výběrové řízení na ředitele Sportovního zařízení města, p. o.

Rada města vzala na vědomí rezignaci a výpověď ředitele příspěvkové organizace města SPOZAM a zároveň zadala vyhlásit výběrové řízení na toto místo s nástupem od 1. 1. 2016.

Bude se zpracovávat projekt na nová parkovací místa okolo hřbitova

Radní na své 26. schůzi také začali řešit stav hřbitovní zdi a možnosti parkování okolo hřbitova.

„Hlavně v období Dušiček, nebo když se koná nějaký pohřeb, cítíme, že parkovacích míst je u hřbitova málo. Nechceme nic uspěchat. Zadáme vypracování projektové dokumentace, kterou bychom měli dostat v polovině roku 2016,“ informovala Potměšilová.

Nový chodník na autobusovém nádraží

Chodník u zastávek autobusového nádraží přiléhající k Nádražní ulici se dočká předláždění. V úterý 3. listopadu radní schválili jeho opravu.

„Uvědomujeme si, že je v dezolátním stavu. Rekonstrukci provede externí firma“ uvedla starostka.

Světlo pro spojku ulic Javorová – Dlouhá

Radní také schválili posílení veřejného osvětlení k cestě spojující Javorovou a Dlouhou ulici.

Bude se konat Městský bál v barvách města

Radní na své 26. schůzi posvětili uspořádání 1. Městského bálu. Konat se bude 16. ledna 2016 ve společenském domě. Bál bude laděný do barev města – červené a žluté v tisíci odstínech. Hrát bude kapela Kolorez a cimbálová muzika Primáš. V ceně vstupenky bude i malý košt vín.

Lidé si stěžují na nedostatek odpadkových košů

Zástupci města se zabývali i připomínkami občanů, kteří poukazují na nedostatek odpadkových košů v ulicích. „Zadali jsme vedoucímu městských služeb vypracování pasportu mobiliáře. Hotová mapka nám ukáže, kde všude se nachází lavičky i koše. Nemyslím si, že jich je úplně málo. Možná jsou jen špatně rozmístěné,“ podotkla starostka města.

-jal-