HUSTOPECE-CITY.CZ: Radní projednávali rekonstrukci DDM Pavučina i školky

10.03.2016 14:03

Rozsáhlou opravu domu dětí a mládeže Pavučina, druhou etapu rekonstrukce mateřské školy Pastelka i parkovaní v centru města řešili radní na své 35. schůzi v úterý 8. března 2016.

Rekonstrukce Domu dětí a mládeže Pavučina

Budova Centra volného času Pavučina v Šafaříkově ulici by se měla v budoucnu dočkat celkové rekonstrukce. Radní o možné změně debatovali na své 35. schůzi v úterý 8. března 2016.

„Vypadá to, že se stávající stavba zboří a postaví zcela nová. Letos už by se mohlo začít pracovat na projektu a hledat nějaké vhodné dotační tituly,“ informoval místostarosta města Bořivoj Švásta.

Na jednání rady už ředitel Pavučiny Petr Fridrich přinesl první nákresy, jak by dům dětí a mládeže mohl v budoucnu vypadat. Budova by podle nich měla i druhé patro, které by sloužilo k ubytování, například při organizování táborů.

V přízemí by se pak nacházely jednotlivé dílny, velký sál a oddělené zázemí s toaletami a sprchami pro chovatele.

Druhá etapa oprav MŠ Pastelka začne v květnu

V mateřské škole Pastelka se letos uskuteční druhá etapa oprav. Radní schválili zadávací dokumentaci k rekonstrukci.

První půlka školky se opravila předloni. Letos by se nové podoby měly dočkat zbývající třídy. Jedná se o kompletní rekonstrukci včetně nových rozvodů elektřiny a vody.

„Začne se v květnu a hotovo by mělo být v červenci. Děti mezitím budou mít zázemí v knihovně a na Pavučině,“ uvedl místostarosta.

Nové plochy pro zelené projekty

Radní vytipovali nové pozemky, na nichž by se mohly zbudovat takzvané zelené projekty. Na asi 12 a půl hektarů velké ploše by měly vzniknout například biokoridory. „Všechny vytipované plochy leží směrem na Šakvice. Teď se přejde k projektování,“ informoval Švásta.

Řešit se začne parkování v centru města

V následujících týdnech doznají drobných změn parkovací místa v centru města. „Budeme obnovovat značení parkovacích ploch v Dobrovského ulici nebo na Dukelském náměstí. Řešit tím budeme například i nedovolené stání před vjezdy do domů,“ řekla starostka Hana Potměšilová.

„Největší akcí ale bude přemalování čar v ulici Husova. Parkovací místa tam budou širší. Tato změna bude stát asi 43 tisíc korun,“ doplnil místostarosta.

Budovou bývalé sýpky se bude zabývat pracovní skupina

Na únorovém zasedání zastupitelé rozhodli, že budova takzvané bývalé sýpky zůstane městu a majiteli přilehlého hotelu Danielu Vodákovi ji neprodají. Jak s chátrající budovou naložit dál, bude nyní řešit pracovní skupina.

„Jejími členy budou lidé z vinařské a kulturní komise, vedoucí městského muzea a galerie, vinaři z ulice Na Hradbách, oslovím i Dana Vodáka, který chtěl stavení koupit,“ informoval Švásta.

Více informací z jednání o prodeji sýpky se můžete dočíst ZDE.

-jal-

Zdroj: https://www.hustopece-city.cz/radni-projednavali-rekonstrukci-ddm-pavucina-skolky/