HUSTOPECE.CZ: 38. zasedání Rady města připadlo na 10. 3.

16.03.2020 08:51

Rada města měla na programu několik zajímavých bodů, ze kterých vybíráme ty nejdůležitější.

Čtyři nová parkovací místa v areálu Penzionu pro seniory
Nová parkovací místa pro služební auta zaměstnanců a obyvatel Penzionu pro důchodce budou vybudována přímo v areálu. Zpevněná plocha pro čtyři automobily pomůže řešit dlouhodobý nedostatek parkovacích míst – doposud zde mohla parkovat pouze dvě vozidla. Město schválilo cenovou nabídku a z pokladny poputuje 156 tisíc + DPH. „Místa budou vybudována uvnitř areálu za plotem z ulice Tábory,“ popsala novou výstavbu starostka města Hana Potměšilová. 


Město vybralo stavební firmu pro rekonstrukci MŠ Na Sídlišti
Radní schválili výběr nejvhodnější nabídky na veřejnou zakázku nástavby MŠ Na Sídlišti. Vybraná firma provede výstavbu dvou nových tříd a přístavby schodiště na stávajícím objektu školky. Osmiměsíční rekonstrukci (duben – listopad 2020) provede firma VS-build s.r.o. ze Želešic, která byla vybrána z devíti uchazečů a nabídla nejvýhodnější podmínky. Cena rekonstrukce je ve výši 18,89 milionů bez DPH.   

Hustopeče podaly přihlášku do spolku Českomoravská unie maškarní
Město Hustopeče je partnerem jihočeského města Milevsko, které je proslulé největším maškarním průvodem a dokonce má i muzeum maškar. „Existuje zapsaný spolek Českomoravská unie maškarní a my jsme byli vyzváni, abychom se stali jeho členy,“ odůvodnila podání přihlášky ke spolku starostka města. „Prvotní myšlenka vstupu do unie vznikla na nedávném milevském Masopustu, kam se vydali zástupci místních sdružení. Účastí ve spolku bychom rádi podpořili jejich činnost,“ doplnil místostarosta Bořivoj Švásta. Členský příspěvek činí 3 000,- ročně.

Soutěže Obec přátelská rodině a seniorům i s hustopečskou účastí
Ministerstvo práce a sociálních věci vyhlásilo soutěže Obec přátelská rodině a Obec přátelská seniorům pro rok 2020, smyslem kterých je motivovat všechny obce v realizaci pro-rodinných aktivit. „V minulosti se město Hustopeče umístilo v obdobné soutěži na 4. místě a od té doby jsme se posunuli v přístupu k rodině a seniorům opět o kus dál, tak bychom se rádi této výzvy účastnili, protože vidíme naše šance jako vysoké“ představila soutěž starostka. Jelikož musí účast v soutěžích schválit nejvyšší orgán města, je svoláno zasedání zastupitelstva v mimořádném termínu, a to ve čtvrtek 19. 3. v 18:00 – přihlášky musí být podány nejpozději do 22. 3. V soutěži Obec přátelská rodině a seniorům bylo v minulém roce rozděleno mezi oceněné obce přes 18 mil. Kč. V případě umístění na 1. místě v těchto dvou soutěžích by město Hustopeče obdrželo výhru ve výši 2,2 milionů korun, které by poputovaly na další zlepšení přístupu k rodinám a seniorům. 

 -vyh-

Zdroj: https://www.hustopece.cz/2020/03/38-zasedani-rady-mesta-pripadlo-na-10-3