HUSTOPECE.CZ: Projekt na podporované bydlení získal dotaci, dokončení Pavučiny se posouvá o dva měsíce a Formanka bude mít nové sociálky. Radní jednali

16.04.2018 10:13

Radní se sešli na své 90. schůzi. Řešili stavbu podporovaných bytů, zateplení budovy polikliniky, datum dokončení nové Pavučiny i výběr firmy, která zrekonstruuje sociální zařízení na Formance.  
Podporované bydlení nabídne jedenáct nových bytových jednotek v ulici Žižkova. Vedení města získalo na projekt dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj.  Celkové náklady přesahují 15 milionů korun, ze kterých více než 6,5 milionů korun pokryje dotace. Zbývající částku zaplatí město z vlastních peněz. Zda projekt dostane zelenou, rozhodne dubnové zastupitelstvo, které bude hlasovat o navýšení peněz z rozpočtu města. To souvisí s vyšší cenou investice oproti původnímu předpokladu. 
Radní jednali také o plánovaném zateplení polikliniky. Finančně ho podpořil program životního prostředí, který výzvy stejného typu vyhlašuje pravidelně. „V souvislosti s přemístěním rehabilitace z polikliniky do budovy nemocnice zvažujeme aktualizaci projektu, která by zohlednila budoucí využití volného prostoru,“ doplnila starostka města Hana Potměšilová. Záměr pronájmu suterénu je již vyhlášen. 
O dva měsíce se posunul termín dokončení Centra volného času Pavučina. Zpoždění způsobily počáteční problémy s podložím a zejména silné mrazy, kvůli kterým museli dělníci práce přerušit. „Určitě nechceme spěchat za každou cenu, aby rychlost byla na úkor kvality. To si raději na novou budovu počkáme o něco déle,“ vyjádřil se místostarosta Bořivoj Švásta. Hotovo by tedy mělo být ke konci října letošního roku. 
Radní vybrali stavební firmu, která bude rekonstruovat sociální zařízení v hotelu Formanka. Investice je rozdělena do dvou etap s ohledem na turistický ruch v Hustopečích.  „Snažili jsme se stavební práce naplánovat na období, které je relativně klidné a je v našem městě méně hostů. První část oprav začne v listopadu letošního roku, ta druhá počítá s únorem a první polovinou března v roce 2019,“ vysvětlila Potměšilová. 
-hrad-

Zdroj: https://www.hustopece.cz/2018/04/90-schuze-rady-mesta