HUSTOPECE.CZ: Z jednání Rady města: od 11. 5. se otevírají venkovní hřiště

15.05.2020 07:22

Radní se sešli na své 45. schůzi v úterý 5. května. Zabývali se přeložkou zařízení distribuční soustavy, výstavbou cyklostezky i insolvenčním řízením. Na programu bylo také uvolňování bezpečnostních opatření spojené s nouzovým stavem.

Překlad elektřiny v budově MŠ Na Sídlišti stavbu neopozdí
V současnosti největší probíhající investice – nástavba MŠ Na Sídlišti – s sebou nese i neočekáváné výdaje. Z důvodu uložení vedení nízkého napětí v místech, kde se má vybudovat nové schodiště, je nutno toto vedení přeložit. „Pokud by nastala závada na vedení, museli bychom nové schodiště zbourat. Podmínkou pro realizaci stavby ve vyjádření správců sítě bylo přeložení této části podzemního vedení nízkého napětí. E.ON jakožto distributor nám tuto výměnu provede tak, aby přeložka nijak neohrozila termín dokončení stavby,“ seznamuje nás s investicí místostarosta města Bořivoj Švásta. Suma za přeložení je 260 tisíc korun.     

Cyklostezka Masarykovo náměstí–Bratislavská je téměř dokončená
Radní schválili smlouvu o převodu investic týkající se nové cyklostezky. „Investice probíhala ve dvou letech, větší část se realizuje až v roce 2020 – touto smlouvou se převádí z roku 2019 na rok 2020 větší část dotace,“ popisuje poskytnutí prostředků z rozpočtu Státního fondu dopravní infastruktury místostarosta. Převod investic je podmínkou správného plnění a jedná se téměř o 85 % dotace, což představuje 7,3 milionu korun. Cyklostezka by měla být hotová do konce prázdnin 2020.

  Město Hustopeče se přidává k pohledávce vůči stavební firmě

Centrum volného času Pavučina před půl rokem slavnostně otevřelo novou budovu. Původně vybraná stavební firma, která započala rekonstrukci, však nedodržela smluvní podmínky stavby. „Dodavatelská firma nedodržela termín dokončení stavby, tudíž jsme s ní ukončili smlouvu a náleželo nám 5 % z vysoutěžené částky zpět, což činí asi 1,34 milionu korun – tu jsme však neobdrželi. Připojujeme se tedy se svou pohledávkou ke společnému insolvenčnímu řízení,“ líčí nám situaci Švásta.

Od 11. května se otevřou venkovní hřiště
V rámci bezpečnostních opatření spojených s koronavirovou pandemií byly v Hustopečích uzavřeny i venkovní hřiště. Od pondělí 11. května se znovu otevřou, avšak s mírným omezením. „Hřiště otevřeme za bezpečnostních opatření: budou každý týden dezinfikována, toalety a pítka k dispozici nebudou,“ oznamuje nám uvolňování opatření starostka města Hana Potměšilová.

-vyh-

Zdroj: https://www.hustopece.cz/2020/05/z-jednani-rady-mesta-od-11-5-se-oteviraji-venkovni-hriste