Veřejné slyšení na téma: Nové multifunkční kulturní centrum v budově kina

07.01.2016 11:26

 

Přijděte na VEŘEJNÉ SLYŠENÍ ohledně rekonstrukce hustopečského kina. Proběhne ve středu 20. ledna 2016 v 17.00 hodin právě v kině. Více informací v článku níže.

Studie rekonstrukce kina: Vznikne multifunkční centrum

 

Radní města Hustopeče se poprvé v novém roce sešli v úterý 5. ledna 2016. Řešili architektonickou studii rekonstrukce budovy kina, další část bezbariérové trasy chodníků nebo výběrové řízení na dodavatele redakčního systému nových webových stránek města.

Studie k rekonstrukci kina je hotová. Konat se k ní bude veřejné slyšení

Prostor pro promítání filmů, ale i pro divadelní představení nebo pro setkávání mládeže či seniorů. K tomu by měla v budoucnosti sloužit budova kina. Proměnit by se měla v multifunkční kulturní a komunitní centrum.

„O přebudování kina se hodně hovořilo už v minulosti, například v souvislosti s digitalizací. V roce 2015 jsme znovu vytáhli již existující projekt a vytvořili jsme malou pracovní skupinu, která se několikrát sešla s architekty. Vznikla z toho studie, kterou jsme dostali do rukou 15. prosince 2015,“ sdělila starostka města Hustopeče Hana Potměšilová.

Přímo v kinosále by se měl podle studie zmenšit počet řad sedadel tak, aby se prostor mohl využívat i pro divadelní představení a za jevištěm vznikla šatna. Nacházet se v přízemí bude i občerstvení, toalety nebo turistické informační centrum, které by mělo mít samostatný vchod přímo z ulice směrem od Dukelského náměstí.

„Multifunkční centrum bude bezbariérové. Do druhého nadzemního podlaží povede výtah. V patře by měl být prostor pro setkávání, pro výtvarné dílny, klubové promítání, mohly by se tam konat různé schůze a jednání. Prostor by měl být rozčleněn zasunovací stěnou, takže by se mohl zvětšovat a zmenšovat dle potřeby,“ doplnila Potměšilová.

V roce 2016 by už vedení města chtělo mít vypracovaný projekt k rekonstrukci. Nyní se ke studii mohou vyjádřit komise – stavební, kulturní a školská, grantová a investiční a komise pro územní plánování a rozvoj města.

„A ve středu 20. ledna 2016 v 17.00 hodin pořádáme veřejné slyšení pro veřejnost. Konat se bude v kině. Přítomni budou i architekti, kteří pracovali na studii. Zodpoví otázky jak občanů, tak členů komisí, vysvětlí a představí celý projekt. Všechny občany bych chtěla co nejsrdečněji pozvat,“ informovala starostka.

Studie k rekonstrukci kina je zde ke stažení: 151216 Studie-Kino-HustopeÄŤe, nebo k nahlédnutí v kanceláři starostky a místostarosty na radnici.

Radní stanovili podmínky pro výběr dodavatele nového webu

Radní na svém jednání také schválili zadávací podmínky pro výběrové řízení na dodavatele redakčního systému nových webových stránek města. Osloveno bude muset být minimálně pět firem.

Bezbariérové chodníky od autobusového nádraží po finanční úřad

Město Hustopeče bude žádat o dotaci na další část chodníků bezbariérové trasy. Radní schválili žádost o poskytnutí dotace od Státního fondu dopravní infrastruktury.

Nové chodníky by se měly budovat od autobusového nádraží až po finanční úřad. Cena této části trasy se odhaduje asi na 3 700 tisíc korun. Dotace se pohybuje v maximální výši 85 procent. Spoluúčast města by tak činila 1 600 tisíc korun.

-jal-

Zdroj: https://www.hustopece-city.cz/studie-rekonstrukci-kina-je-hotova-vznikne-multifunkcni-centrum/